Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΕ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

Σήμερα παρακολούθησα τους μαθητές μου να ψήνουν σουβλάκια στα κάρβουνα και ομολογώ πως ήταν πεντανόστιμα και πικάντικα. Παραθέτω την μαρινάδα γιατί εκεί βρίσκεται η διαφορά.
Μαρινάδα: Σε φαρδιά λεκάνη βάζω λάδι 1 ποτήρι λάδι, 2 κουταλιές αλάτι ψιλό, 1 κουταλάκι πιπέρι, 2 κουταλιές ρίγανη, χυμός από 3-4 λεμόνια, 2 κουταλιές μουστάρδα, 2 κουταλιές κέτσαπ και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι.
Αλείφω  τα σουβλάκια, τα αφήνω σε μια πιατέλα να απορροφήσουν τα υλικά, αλλά ταυτόχρονα και να σουρώσουν. Μετά ανάβω τα κάρβουνα και ψήνω. Καθώς τα βγάζω τα ραντίζω με χυμό λεμονιού.
Τα σουβλάκια δεν πλύθηκαν.
σουβλάκια

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ

ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΓΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ

Σε φαρδιά λεκάνη βάζω λάδι 1 ποτήρι λάδι, 2 κουταλιές αλάτι ψιλό, 1 κουταλάκι πιπέρι, 2 κουταλιές ρίγανη, χυμός από 3-4 λεμόνια, 2 κουταλιές μουστάρδα, 2 κουταλιές κέτσαπ και ανακατεύω καλά με ένα πιρούνι.
σουβλάκια

ΓΡΑΝΙΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

Βασικά υλικά: 1 δόση χλιαρό νερό-1 δόση ζάχαρη-2 δόσεις χυμό λεμονιού-ξύσμα από λεμόνι (1ή 2) Σ' ένα κατσαρολάκι βάζω 1 κούπα χλιαρ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου