Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ-Μεζές της Μπέτυ
Υλικά για 6 κομμάτια:
  1. 6 αυγά βρασμένα σφικτά και καθαρισμένα από τα τσόφλια
  2. 3 σαρδελίτσες αντζούγιες κομμένες μικρά κομματάκια
  3. 5 μεγάλες ελιές κομμένες μικρά κομματάκια
  4. 2 κουταλιές λάδι
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  6. μια  πρέζα αλάτι και πιπέρι, αν θέλουμε
  7. 3 μικρές ντομάτες πλυμένες και στεγνές για το στόλισμα
Εκτέλεση:
  • Κρατώντας το αυγό με την παλάμη μας, κόβουμε το επάνω κωνικό μέρος του ασπραδιού μέχρι την αρχή του κρόκου (το υπολογίζουμε, γιατί δεν τον βλέπουμε). Βγάζουμε με προσοχή τον κρόκο.
  • Σε ένα βαθύ πιάτο ή μπολ βάζουμε τον κρόκο, τις σαρδέλες, τις ελιές, το λάδι, το ξύδι και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Γεμίζουμε προσεκτικά τα ασπράδια των αυγών και τα τοποθετούμε όρθια το ένα κοντά στο άλλο (όχι κολλητά).
  • Από την κάθε ντομάτα,κόβουμε δυο καπάκια για να  τοποθετήσουμε από ένα πάνω στο γεμιστό αυγό και να μοιάζουν σαν μανιτάρια.
  • Τοποθετούμε τα <<μανιτάρια μας>> μέσα σε μια πράσινη σαλάτα.
  • Κόβουμε το ασπράδι που μας περίσσεψε σε μικρά κομμάτια και όσα μπορούμε τα στερεώνουμε στην ντομάτα και τα υπόλοιπα στα σκορπάμε στην σαλάτα.

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΟΚΤΕΪΛ (ΣΠΕΣΙΑΛ)

ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΟΚΤΕΪΛ (ΣΠΕΣΙΑΛ)
Ανακατεύουμε σε βαθύ μπολ:

  1. 1 μικρή μαγιονέζα
  2. 1 κρόκο αυγού
  3. 1 κουταλιά έτοιμη σάλτσα (για να δώσει ροζ χρώμα)
  4. 1 κουταλιά κονιάκ
  5. πιπέρι
και προσθέτουμε 1 κιλό μεγάλες γαρίδες ( ή στο μέγεθος που έχουμε), τις οποίες έχουμε βράσει, καθαρίσει και κρυώσει. Αφήνουμε 1-2 ώρες στο ψυγείο να δέσει το φαγητό.
       
                                                 Μπέτυ

ψάρια

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΥΓΕΙΑ
                    ΥΠΟΜΟΝΗ
                                                   ΟΜΟΝΟΙΑ
                                                    
ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ 
                                                                                                                                     ΤΟΛΜΗ   

ΤΑΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Σε ένα μέτριο ταψί στρώνω τη  βάση   συμπιέζοντάς την με ένα κουτάλι, από πάνω την  κρέμα  και στο τέλος απαλά στρώνω 200γρ.  μαρμελάδα  φρ...

Τι μαγείρεψα σήμερα

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου